Update wordpress naar 5.5

Vanaf vandaag zullen we al onze sites updaten naar de laatste versie van wordpress. jij hoeft hier niets voor te doen. Wij zorgen ervoor dat jullie websites online blijven en worden voorzien van een backup, voordat wij gaan updaten. Mochten er compatibiliteisproblemen zijn, dan kunnen we de vorige goed werkende site weer terug plaatsen.

Dit gebeurt allemaal achter de schermen, zodat al onze klanten feitelijk niets merken, maar toch up to date zijn, van de laatste software.

Plugins

Alle plugins worden ook geupdate. Zijn de plugins niet compatible of getest met de laatste versie van WordPress, dan schrijven we de ontwikkelaars aan, zodat zij ervoor zorgen dat hun plugin ook goed kan samen werken met de laatste versie van update van wordpress. Mochten de ontwikkelaars van de plugin, geen ondersteuning meer bieden, dan gaan wij op zoek naar een andere plugin, die ervoor zorgt dat jouw website goed werkt, conform jouw wensen.

Wat is er veranderd?

Een kort overzicht, van wat er is veranderd binnen de update van wordpress 5.5

Snelheid

WordPress 5.5 maakt nu gebruik van lazy-load, waardoor de afbeeldingen pas geladen worden als zij in beeld worden. Normaal gesproken worden deze lazy-load instellingen pas toegepast, als je hiervoor een plugin installeert. Voor mobiele gebruikers worden sommige bestanden niet meer geladen, waardoor er data kan worden bespaard en helpt de levensduur van de accu verlengen.

Zoeken

WordPress 5.5 werkt nu beter met zoekmachines doordat het nu standaard een XML-sitemap bevat. Een XML-sitemap is belangrijk, omdat deze laat weten aan google, wanneer je een nieuwe pagina, of bericht online plaatst. Meer mensen vinden hierdoor jouw site en dat geeft je meer tijd om ze te boeien, vast te houden en te converteren naar abbonee of klant.

Beveiliging

Het is vanaf nu mogelijk (op de achtergrond) de plugins en thema’s, automatisch te laten updaten. Hierdoor weten wij dat we altijd veilige en de meest recente code gebruiken.

Er is ook een mogelijkheid om dezer automatische updates uit te schakelen, we hebben voor jullie dus alle vrijheid.

 

Vragen?

Zijn er vragen, rondom de updates bij jullie websites, of over wordpress websites, dan kun jij contact opnemen met ons via de contactpagina!

Overige informatie over wordpress, is te vinden op de website van WordPress zelf.

Laten we samenwerken!

Heeft u een expertise in de genoemde expertise gebieden, laat dan uw gegevens achter, zodat we contact met u op kunnen nemen. Als het klikt, kunnen we afspraken maken voor toekomstige projecten en helpt u onze klanten tevreden houden.